Herhangi bir blog sitesi ya da E-ticaret sitesi ile uğraşanların ilk bilmeleri gereken konuların başında seo gelmektedir. Çünkü bir site ancak seo çalışması sayesinde aradığı başarıya ulaşabilir.  

Bugün bir çok firma mağazasını aynı zamanda internete taşımıştır dolayısıyla bu kalabalık ortamda herkes bir yarış içerisindedir. Bu yüzden bu yarışı kim galibiyetle tamamlarsa birinciliği de o göğüsleyecek demektir. Normal hayatta olan yarışın şekli internette biraz daha farklıdır bu nedenle de sistemin işleyişini bilmeniz büyük önem kazanmaktadır. Dilerseniz biz bu e-ticaret yönteminde sizin internette yarışı nasıl göğüsleyeceğiniz konusunda birkaç ipucu verelim.

SEO nedir?

Yukarıda seo’dan bahsettik ancak seo nedir buna bakalım dilerseniz.  Sizin tam olarak anlayacağınız şekildeki açışımı arama motoru optimizasyonu demektir.  Bunu Türkçeye çevirecek olursak sizin siteniz içinde bulunan içeriklerin arama motorlarına uygun hale getirilmesi demek.

Ücretli Arama Sonuçları

Bugün bir çok marka kendi sitesini üst sıralara taşımak için google Adwords reklamları vermektedir. Çünkü google bu sayede onların sitelerini reklam aracılığı ile bir çok kişiye eriştirecektir.

Meta açıklaması nedir ve hala önemli mi?

Bu kısım başlık altında görünen 160 karakterden oluşan alandır. Buranın amacı başlığın kısa bir özetirdir ve google için oldukça önemlidir.

Alan Adı, Anahtar Kelime İçermeli mi?

Bir site oluştururken illa ki anahtar bir alan adı almanız gerekmez bunun yerine marka isminizi de tercih edebilirsiniz.

Bir Sayfadaki Doğru Anahtar Kelime Oranı Nedir?

Bu noktada önemli olan konu anahtar kelime oranı değildir önemli olan konu anahtar kelime içerikli çalışma makale yazmaktır. Google son algoritmasında anahtar kelimeye değil soruya verilen yanıtın doğruluğuna önem veriyor.