Google Merchant Türkiye’de yeni yaygınlaşan, çok harika bir reklam yöntemidir. E-ticaret siteleri için en etkili reklamdır. Ürün bazlı olarak reklam yöntemidir. Opencart Google Merchant modülü için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Google Merchant ürün listeleme reklamlarında, ürünlerin resmi, fiyatları, başlıkları, site ismi gibi bilgilerin içerdiği reklam biçimidir. Web site üzerinden oluşturulan xml çıktısı ile Google Merchant Hesabınıza ürünleri aktarımınız sağlamanız gerekir. Peki xml çıktısı nasıl oluşturulmalıdır. Opencart e-ticaret siteleri için Google Merchant xml linki tarafımızca oluşturulmaktadır. Bu konuda gerekli yazılım bilgisi olması gerekmektedir. Bunun için Google Merchant modülü hazırlıyoruz ve opencart web sitenize entegre ediyoruz. Şu an Dünyadaki bir çok opencart ile geliştirilme yapılmaktadır, fakat bizden başka kimse  kategori bazlı Merchant xml yapılmamıştır. İstemediğiniz kategorileri Google merchanta aktarmamakta özgürsünüz. Gerekli xml ile Merchant feed hesabına ürünler aktarılır ve Merchant hesabınız Google adwords hesabınıza bağlanılır. Adwords ile reklam kampanyaları oluşturulur ve reklamlarınız yayınlanmaya başlar.

Merchant Reklamlarınız Neye göre yayınlanır?

Ürünleriniz ile ilgili aramalarda gösterime girerek sadece ilgi odağı olan insanlara sunulur ve doğrudan hedef kitleye ulaşırsınız. Daha az gösterim ile daha dinamik reklam çalışmasını hedeflemiş ve doğrudan satış yapmış olursunuz.

 

E-ticaret sitelerinin en iyi Google reklamı nedir?

Gerek opencart gerekse diğer e-ticaret yazılımları olsun ürün bazlı reklam en iyi Google reklamı Google Merchant reklamlarıdır.

En ucuz Google reklamı hangisidir?

Yeni yayınlaşan Google Merchant reklamı rekabet ortamı fazla olmadığı için tıklama başı maliyetleri çok düşüktür. Her zaman yeni yaygınlaşan reklamlar çok ucuz olmuştur. E-ticaret siteleri içinde en ekonomik reklam biçimidir. Reklam bütçenizi siz oluşturabilir ve istediğiniz fiyatı belirleyebiliriz.

Google Merchant Center ile Adwords hesabınıza bağlantı yaptığınız reklamlarınız için gelişmiş raporlar elde edebilirsiniz. Ayrıca reklam akışınıza göre yeni reklam stratejileri oluşturabilirsiniz. Ben opencart hizmetleri vermekteyim ve kendi sektörüm ile ilgili stratejiler oluşturmaktayım. Hedefleme olarak ürünlerim ile ilgili aranmalarda çıkmasını sağlıyorum. Gösterime giren reklamlarım için bütçe belirliyorum ve yayına sokuyorum. Zaman içerisinde bu stratejileri biraz daha değiştiriyorum. Bunun içinde Adwords danışmanından hizmet alabilirsiniz. Google’nin Türkiye deki temsilcilerinden yararlanamadım bunun için adwords hesabımın sağ üst köşesindeki canlı destekten, Google bloglarından yararlanarak kampanyalar oluşturuyorum ve doğru satışlar elde ediyorum.

 

Google Merchant Reklam Danışmanlığı

Eğer reklam konusunda herhangi bir bilginiz yok ise bu konuda destek istiyorsanız size  ücretli olarak destek verebilirim.

 

AdWords ayarları ve hesap bağlama

Alışveriş kampanyanızı oluşturmak için Merchant Center hesabınıza bağlı bir AdWords hesabının olması gerekir. Böylece, Alışveriş kampanyanız, Merchant Center hesabınızda gönderdiğiniz ürün verilerini kullanabilir. Aşağıdakilerden birini tercih edebilirsiniz:

·                 A. Yeni AdWords hesabı oluşturabilirsiniz;

·                 B. Standart erişime veya Yönetim erişimine sahip olduğunuz mevcut AdWords hesabınızı kullanabilirsiniz;

·                 C. Merchant Center hesabınıza bağlı diğer AdWords hesaplarını kullanabilirsiniz;

·                 D. Merchant Center hesabınıza başka bir AdWords hesabını bağlayabilirsiniz.

A. Yeni AdWords hesabı oluşturma

AdWords hesabınız yoksa Merchant Center'daki AdWords sekmesinde "Hesap Oluştur" seçeneğini görürsünüz. Bu düğmeyi tıklayarak AdWords hesabınızı ve Alışveriş kampanyanızı oluşturma işlemine başlayabilirsiniz.

Yeni hesabınızı oluşturmak için aşağıdaki bilgileri girmeniz gerekir:

·                                 Saat Dilimi: Raporunuz için kullanılacak saat dilimini belirtir.

·                                 Para Birimi: Teklif verdiğiniz ve bütçe belirlediğiniz para birimidir.

Bu seçeneklerin ikisi de, bulunduğunuz konuma bağlı olarak önceden doldurulur. Ancak, açılır menülerde bulunan seçeneklerden dilediğinizi de seçebilirsiniz. Bu ayarları daha sonra düzenleyemeyeceğinizi unutmayın.

B. Standart erişime veya Yönetim erişimine sahip olduğunuz mevcut bir AdWords hesabını kullanma

Merchant Center hesabınızla aynı giriş kimliği altında listelenen bir AdWords hesabına Standart erişime veya Yönetim erişimine sahipseniz, Alışveriş kampanyanızı oluşturmak için bu AdWords hesabını kullanabilirsiniz. İşlemi başlatmak için "Alışveriş Kampanyası Oluştur" düğmesini tıklayın.

Not: Merchant Center'dan bir Alışveriş kampanyası oluşturmak için, kullanmak istediğiniz AdWords hesabına en azından Standart erişime veya Yönetim erişimine sahip olmanız gerekir. Bir AdWords hesabı için bu erişim düzeylerine ilişkin bir daveti kabul ettiyseniz ancak erişiminiz henüz sağlanmadıysa, lütfen AdWords hesap yöneticinizle görüşün. 

C. Merchant Center hesabınıza bağlı başka bir AdWords hesabını kullanma

Diğer kullanıcıların (örneğin, kuruluşunuzdaki iş arkadaşlarınız) sahip olduğu ve Merchant Center hesabınıza bağlı bir veya daha fazla AdWords hesabı bulunabilir. Bu AdWords hesaplarına Standart erişiminiz olmasa bile, listeden Alışveriş kampanyanız için kullanmak istediğiniz spesifik hesabı seçebilir ve söz konusu hesabın sahibiyle görüşebilirsiniz. Hesabın sahibi size ilgili AdWords hesabı için erişim verebilir veya bir Alışveriş kampanyası oluşturmak için kendisi Merchant Center'a giriş yapabilir.

Aşağıdakilerden birini seçerek bu AdWords hesaplarından birinin bağlantı durumunu da değiştirebilirsiniz:

·                                 "Etkinleştir" seçeneği, bağlı bir AdWords hesabının Merchant Center hesabınıza erişmesine olanak tanır;

·                                 "Devre Dışı Bırak" seçeneği, AdWords hesabı ile Merchant Center hesabınız arasındaki bağlantıyı devre dışı bırakır;

·                                 "Kaldır" seçeneği, AdWords hesabı ile Merchant Center hesabınız arasındaki bağlantıyı kalıcı olarak kaldırır.

D. Başka bir AdWords hesabı bağlama

Alışveriş kampanyanızı oluşturmak için Merchant Center hesabınıza bağlamak istediğiniz bir AdWords hesabı varsa (ör. Reklam kampanyalarınızı yöneten bir Reklam ajansı için) "Başka bir hesabı bağla"yı tıklayabilir, o hesabın AdWords Müşteri Kimliğini girebilir ve kaydedebilirsiniz. Ardından, söz konusu bağlı AdWords hesabının sahibi, AdWords'te oturum açabilir ve kampanyaları doğrudan AdWords'te oluşturabilir.

Alışveriş kampanyanızı oluşturma

Alışveriş kampanyalarınız için kullanmak üzere, yeni bir AdWords hesabı oluşturduğunuzda veya Standart erişime ya da Yönetim erişimine sahip olduğunuz bağlı bir AdWords hesabını seçtiğinizde, Alışveriş kampanyanızın aşağıdaki ayarlarını belirlemeye hazırsınız demektir:

  • Daha sonra değiştirilebilecek bir kampanya adı
  • Kampanyanız için geçerli olan satış yapılan ülke. Bu ayar, söz konusu kampanyada Merchant Center envanterinizdeki hangi ürünlerin reklamının yapıldığını tanımlar. Ayrıca, ürünlerle ilişkilendirilen hedef ülkeye bağlı olarak ürünleri filtreler.
  • Maksimum tıklama başına maliyet teklifi. Bu teklif, reklamlarınıza yapılan bir tıklama için ödemek istediğiniz en yüksek tutardır. Kampanyanızı oluşturduktan sonra istediğiniz zaman AdWords hesabınızda teklifinizi düzenleyebilirsiniz. Teklif stratejinizi belirleme hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen aşağıdaki bölümü inceleyin.
  • Günlük bütçe. Bu bütçe, belirli bir kampanyada reklamlarınız için ödemek istediğiniz günlük ortalama en yüksek tutardır. Kampanyanızı oluşturduktan sonra istediğiniz zaman AdWords hesabınızda günlük bütçenizi düzenleyebilirsiniz. Teklif stratejinizi belirleme hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen aşağıdaki bölümü inceleyin.

 

Kampanyanızı oluşturduktan sonra istediğiniz zaman AdWords hesabınıza giderek trafik hedeflerinizi ve ticari ihtiyaçlarınıza en uygun şekilde teklifinizi ve bütçenizi değiştirebilirsiniz.

Kılavuzlu tur: Alışveriş kampanyası oluşturma

Hesabınıza gitmek ve adım adım rehberlik almak için alttaki "Kılavuzlu tur" düğmesini tıklayın.
 
 

TEKLİFİNİZİ VE BÜTÇENİZİ BELİRLEME

Tıklama başına maliyetinizi (TBM) belirleme

TBM teklifiniz veya maks. TBM, bir kullanıcı reklamlarınızı tıkladığında ödemek istediğiniz en yüksek tutardır.

İlan tahtalarını düşünün: Reklamverenler, ilan tahtası alanları için, kişilerin reklamı gerçekten fark edip etmemelerinden bağımsız olarak kaç kişinin reklamı görebileceği temelinde ödeme yapar. İnternet reklamları farklıdır: Görüntüleyenler, reklamınızı daha fazla bilgi edinmek istediklerinde tıklar. Tıkladıklarında, reklamınızı gördüklerini ve gördüklerinden reklamınızı tıklayacak kadar hoşlandıklarını anlarsınız.

TBM teklifinde, tıklama başına ve yalnızca kullanıcılar tıkladığında ödeme yaparsınız. Reklamınızı 100 kişi görmüş ve 3 kişi tıklamışsa, birilerinin reklamınızı gördüğü 97 kez için değil, 3 tıklama için ödeme yaparsınız.

Herkes için en iyi sonucu verecek önerilen bir teklif tutarı yoktur. Sizin için doğru maksimum TBM teklifi; ürünlerinizin maliyeti, yayınladığınız kampanyanın türü ve kârınızla ilgili değerlendirmeye bağlıdır. Stratejik teklif vermede iki temel adım bulunmaktadır:

  1. Sağladıkları gelire kıyasla ürünlerinizin maliyetini belirleme.
  2. Tekliflerinizi, yatırım getirinizi en üst düzeye çıkaracak şekilde ayarlama.

 

Günlük bütçenizi belirleme

Daha önce bir tatil planı yaptıysanız, beklenmedik masrafları da göz önünde bulundurarak harcamalarınız için bir sınır belirlemenin önemini biliyorsunuzdur. Aynı şekilde, kampanyalarınız için günlük bütçeler belirleyebilir ve bu bütçeleri istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Belirleyeceğiniz günlük bütçe tamamen size bağlıdır. Günlük bütçenizi, reklamcılık hedeflerinizi ve her gün harcamayı uygun bulduğunuz genel tutarı göz önünde bulundurarak seçin.

Aylık reklam bütçesiyle çalışıyorsanız aylık bütçenizi 30,4'e (bir aydaki ortalama gün sayısı) bölerek günlük bütçenizi hesaplayabilirsiniz.

İpucu: Küçük başlayın. Yeni başlıyorsanız 10 TL ile 50 TL arasında bir günlük bütçe belirlemeyi deneyin. Yeni bir bütçe uyguladıktan kısa bir süre sonra kampanyalarınızın nasıl performans gösterdiğini öğrenmek için hesabınızı kontrol edin.

AdWords Yardım Merkezi'nde günlük bütçelerin işleyiş şekli ve kampanyanız için bütçe belirleme hakkında daha fazla bilgi edinin.

FATURA BİLGİLERİNİZİ GİRME

Alışveriş kampanyanızı oluşturmanın üçüncü ve son adımı, AdWords hesabınıza fatura bilgilerinizi girmektir. Kampanyanızın Google Alışveriş'te yayınlanması için bu bilgileri girmeniz gerekir.

  • AdWords hesabınızı Merchant Center'dan oluşturduysanız "Fatura Bilgilerini Girmek için AdWords'e Git"i seçtikten sonra fatura bilgilerinizi girmeniz için AdWords hesabınıza yönlendirilirsiniz. Para biriminize ve işletmenizin kayıtlı olduğu ülkeye bağlı olarak AdWords'e ödeme yapmanız için çeşitli yöntemler bulunabilir. Ödeme seçenekleri bulucumuzu kullanarak kullanabildiğiniz seçeneklere bakın. Fatura bilgilerinizi eklemeye ilişkin adımları tamamladıktan sonra Alışveriş kampanyanız oluşturulur ve Merchant Center hesabınızın AdWords sekmesine geri yönlendirilirsiniz.
  • Standart erişime veya Yönetim erişimine sahip olduğunuz mevcut bir AdWords hesabını kullanıyorsanız bilgilerinizi doğrulamak için, verilen bağlantıyı tıklayarak AdWords hesabınızın Faturalandırma Ayarları sayfasına gidebilirsiniz.

 

Reklamlarınız, bazı hesaplarda, fatura bilgilerinin girilmesinden hemen sonra Google'da görüntülenmeye hazır olur. Diğer hesaplardaysa, bazı ödeme şekillerinde doğrulama ve işlem süresi söz konusu olduğu için reklamlarınızın yayınlanmaya başlaması bir haftayı bulabilir. Doğrulama ve işlem süreleriyle ilgili bilgileri AdWords hesabınızda görebilirsiniz. Bunlara ek olarak, reklam onay süreci gibi başka unsurlar da reklam kampanyanızın yayınlanmaya başlama zamanını etkileyebilir.

ALIŞVERİŞ KAMPANYANIZI YÖNETME

AdWords hesabınızda Alışveriş kampanyanızı oluşturduktan ve fatura bilgilerini ayarladıktan sonra kampanyanızı AdWords'ten yönetir ve düzenlersiniz.