Opencart E-ticaret sitenizi kurdunuz, ürünlerinizi girdiniz ve müşteri bekliyorsunuz. Peki sizi kim biliyor hiç satış yapamıyorum diye üzülüyorsunuz. Web sitenize googleden müşteri gelmesini bekliyorsunuz. Online mağazanızı açmak işe yeni adım atmanızı sağlar. Reel hayata göre çok farklı satış artırma yöntemleri vardır ki ne kadar trafik o kadar müşteridir. Trafikler organik ve doğru yollarla sağlanmalıdır.

1.Ürünleri Özgünleştirme ve Organik ziyaretçi çekme:

Sitenizin trafiğini artırmanın en önemli yolu özgün içerikten geçmektedir. Rakiplerinizden farklı olarak aynı ürün daha detaylı ve daha açık bilgiler vererek Google’nin gözünde içeriğinizi zengin göstermeniz gerekir. Ürünler için hazırladığınız resimlerde özgün olması gerekmektedir. Resimlerin boyutları, resimlerin açısı rakip sitelerinizden farklı olmalıdır. Sitenizin renklerine ve dizaynına uygun çok şık ve muntazam durmalıdır. Opencart sitenize giren kişileri hiç ama hiç sıkmayacak kolayca sitenizde gezindirebilmesi gerekmektedir.

2.Sosyal Medya İle Trafik Çekme:

Ürünlerinizi sosyal medyada resimlerini ve açıklamalarını paylaşarak geri dönüşler alabilirsiniz. Örnek olarak Facebook sayfanızda önce iddalı olan ürününüzün resmini paylaşırken resmi yükledikten sonra, resmin üzerine ürün fiyatını, telefonla sipariş bilgilerini giriniz. Resmin altına ürün hakkında detaylı bilgi veriniz. Sitenizin o ürünü sattığınız sayfanın linkini yukarıdaki fiyatın altına ekleyiniz, Paylaşım yapınız. Paylaştığınız resmi sponsor reklama çıkarak hedef kitlenizi, bütçenizi belirleyiniz. O ürünün ilgi odakları sayfanızı beğenebilir, sizi takip edebilir, ürünü satın alabilir, beğenir, paylaşır yorumlar ve diğer arkadaşlarının sayfalarına da düşer böylece ilgi odağı olan kitleye yavaş yavaş ulaşmış olursunuz ve gerçek kitleyi sürekli elinizde tutarak diğer paylaşımlarınız da da o kitleden ve çevrelerinden faydalanacaksınız. Bu şekilde hem kullanıcı kazanacak hem takipçi kazanacak hemde trafik ve doğrudan satış elde edeceksiniz.

3. Google Merchant Reklamları:

Türkiye’de yeni devreye girmesi ile birlikte, rekabet ortamının çok düşük olduğu, aynı zamanda tıklama maliyetlerinin düşük olduğu ürün bazlı reklamlardır. Ürünleriniz ile ilgili aramalarda googlede sağ tarafta ürünleriniz listelenir gerçek alıcı kitlesine hitap eder. Gerçek kitle ilgi odağı olduğu için sitenizi tekrar ziyaret eder. Googlenin 2048 seo kriterlerinden biriside siteyi ziyaret ettikten sonra tekrardan ziyaret edip sitenizde gezmesi sitenizin kalitesini artırır ve tarfiğinizin zamanla artmasını satışlarınızın zamanla artmasını sağlarsınız.

4.Ürün Karşılaştırma Sitelerinde Ürünlerinizi Listeme:

Adından da anlaşılacağı gibi fiyat karşılaştırma siteleri. Bu siteler aynı ürünün fiyatları, özelliklerine göre karşılaştırarak direk web siteye yönlendirme yapan sitelerdir. Bu sitelerde ürünlerinizin fiyatı rakiplerinize göre daha uygun olmalıdır. Ürünleriniz için yorumların daha çok olması gerekir. Ne kadar çok yorum var ise kullanıcıları etkileyebilir. Face hesaplar ile sürekli ürünlerinize yorum girmeniz fiyat karşılaştırma sitelerinden daha çok ziyaretçi çekerek satışınızı artırmanızı sağlar.

 

5. E-posta Pazarmala – Mailing:

Müşteri kitlenize zaman zaman kampanyalarınızı el ilanındaki gibi görseller hazırlayarak onlara mail yoluyla ulaştırıp sitenize doğrudan ziyaretçi çekmenizi sağlayabilirsiniz. Çokta etkili yöntem olmasa da en azından birazda olsa ziyaretçi çekebilirsiniz.

 

6. Blog Sayfası oluşturmak:

E-ticaret sitesinde blog da mı olurmş kesinlikle demeyin. Ürünleriniz hakkında detaylı olarak bilgi vermek, sektörünüz ile ilgili kitleye katkı sağlayacak bilgiler vermek online mağazanız için hit getirici önemli ve organik konudur. Satış stratejileri arasında gündeme yeni giren sıkıcı olduğu için bir çok opencart site sahibinin kullanmadığı yöntemdir. Kopya içerik site ile iş yapılmayacağını sizlere defalarca söyledik. Hem yeni opencart temaları blog modülü ile kurulumda gelmektedir. Blog oluşturarark bilgi verici istediğiniz kadar yazı resim yazarak en ucuz hit elde edeceksiniz.

 

Blog uzun vadeli bir çalışmadır. Süreklilik ve sabır isteyen hem arama motoruna hemde kullanıcılara doyumsuz bilgileri sunmak en büyük organik ziyaretçi çekme yoludur. Bilgileriniz sitenizde yayınlanır insanlar inceler. Sayfanızda uzunca kalıp okur ise Google artık bu sayfa kaliteli bu sayfanın kalite puanını artıralım pr değer verelim diye statikleri arasına yerleştirir.Ben Burak Gülhan; opencart ile ilgili hizmet vermekteyim ve e-ticaret hizmetlerini opencat üzerinden vermekteyim. Verdiğim hizmetlerimin yanında Bloğumda yeni nesil stratejiler ve yöntemlerle daha kalıcı ve etkili hizmetleri vermeye devam edeceğim.