E-Ticaret sitenizin sayfa değerini artırmak için Seo çok önemli bir faktördür. Arama motorları tüm sitelere kalite puanı verdiği gibi e-ticaret sitelerinide ayrı değerlendirir. 

Ana sayfanıza seo yapmak için ilk önce web sitenizin aramalarda çıkmasını istediğiniz temel bir kelime belirlemeniz gerekmektedir. Bu kelimeden dofollow link ile web sitenizden link çıkışını yapmanız gerekmektedir. Bu link Aşağıdaki gibidir. 

<a href="http://www.eticaretfan.com" rel="dofollow"><em>E-Ticaret</em></a>

Bu link genellikle web sitelerin en altında kullanılır. 

Web sitenizin bir copyright'ı olması gerekmektedir. Bunu da diğer rakip sitelerinizde olmadığı gibi kullanmanız gerekmektedir. Biz opencart kelimesinde google de üst sırada olmak istiyoruz ama bu kelime resmi site tarafından kullanılmakta ve google tarafından bilinmektedir bunun için ne yapıyoruz. Opencart ile ilgili yan kelime seçiyoruz. Kelimemiz "Opencart Tema ve E-Ticaret Satış Noktası" olarak yazmamız yan ve diğer temel kelimelerle varyasyon yapıp daha kolay aramalarda çıkmasını sağlıyoruz.

Amaç raiplerden farklı olmak. Arama motorları daha önce gördüğü, bildiği ve tanıdığı sitenin Copyright'ı nı başka sitede görmesi o sitenin sahte, kopya site olduğunu göstererek kalite puanını düşürmesine sebep olmaktadır. Onun için copyright verirken size özel vermenizde her zaman fayda vardır.

Siteniz Güncel olmak zorundadır. Güncellemenizi günlük yapmakta her zaman fayda vardır. Robotlar sitenizi taradığında günlük data ve ya resimsel bir değişiklik görmek istemektedir. Bu işlemi günlük yapıp robotu çağırmanız gerekmektedir. Bunun için ana dizininize robots.txt dosyası oluşturmanız gerekmektedir. Bu robots.txt dosyasına aşağıdaki paylaştığım bilgiyi yerleştirmeniz gerekmektedir.

User-agent: *
Disallow: /admin/
Disallow: /system/
Disallow: /image/