Genelde internet sitesi sahiplerinin en çok sıkıntı çektiği konuların başında gelen durumlardan bir tanesi blog yazılarıdır çünkü blog yazısı yazmak hiçte düşünüldüğü kadar kolay bir durum değilir. 

Burada mühim olan konu okuyucunuza vereceğiniz etkidir.  Blog yazınızdaki en etkili durum ne kullanacağınızı ve yazınızın bu doğrultuda ilgi çekici olmasını sağlamanız önemlidir. çoğu e-ticaret sitelerinin de en çok zorlandıkları konuların başında içerik üretmek gelmektedir. Yani bir ürünü tanıtırken onun ilgi çekici özelliklerinden bahsetmek bunu da etkileyici bir dille yapmak oldukça önemli bir konudur.

En Önemli Konu Dikkat Çeken Başlıktır

Bir okuyucu genellikle başlığa bakarak yazının tümünü okumaya karar verecektir bu nedenle de başlığınız ne kadar can alıcı ise o kadar çok kişi tarafından okunursunuz. Özellikle eticaret sitelerinde bu oldukça büyük önem taşır. Genelde insanlar başlığa göre yazıyı paylaşacaklardır.  Bunun önemli olduğunu haber sitelerinin makale başlıklarından anlayabiliyoruz.

Can Alıcı Bir Giriş Yapın

Bir yazının başlığı kadar giriş bölümü de oldukça önemlidir. Blog yazınızın girişini ne kadar ilgi çekici ve sorularla dolu olarak yaparsanız okuyucunun bu soruların cevaplarını bulmaları için devamını da okuduklarını göreceksiniz. Bazı makaleler bilgi amaçlıdır. Bu nedenle de bu giriş kısmındaki cümleleriniz oldukça önemlidir.

İkna Edici Kelimeler

Kelimelerin o kadar büyük önemi vardır ki yazdığınız bir cümle ile can alıcı noktayı yakalamış olursunuz. Bu cümlenin hatırına bile okuyucu yazının devamını getirecektir. İnandırıcılık bura da en etkili durumdur. Kelimeleri ne kadar etkileyici ve doğru kullanırsanız sizin de inandırıcılığınız o derece artacaktır.