Eğer ki bir online alışveriş siteniz varsa o zaman mutlaka siteniz içerisinde sıkça sorulan sorular şeklinde bir bölüm olmasıdır. Çünkü tüketici buradaki sorular ve yorumlar sayesinde alışverişler için sizinle irtibata geçecektir

Sıkça sorulan soruların sizin için avantajı ise iş yükünüzü azaltması olacaktır. Bu sayede ziyaretçileriniz sizi gereksiz yere meşgul etmeyecekler ve hızlı bir şekilde aradıkları cevapları bulacaklardır.

Sıkça Sorulan Sorulardan Kasıt Sedir?

Sıkça sorulan sorulardaki amaç müşterilerin anlamadıkları konularda aldıkları bilgidir. Müşterilerin genelini ele alacak olursak bir ürünü tercih etmeden önce bu bölüme bakılır ve ona göre karar verilir.

E-Ticaret Sitesi İçin Sıkça Sorulan Soru Bölümü Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeli?

Öncelikle soruları hazırlarken sitenin size ait değil sizin bir müşteri olduğunuzu varsayarak hazırlamalısınız. Kendi kendinize şunu sorun ben müşteri olsam en çok neyi merak ederdim.

 

Bölümü hazırlarken kaç tane sorunun cevabı olmalı?

Burada mühim olan sizin sektörünüzdür yani sizi şu kadar soru şeklinde kısıtlamayı doğru bulmuyorum.  Bazı sayfalar kısa bazıları da uzun oluyor. Buradaki asıl amaç soruların yanıtlarının açıklayıcı bir şekilde verilmesidir.

 

Soruların uzunluğu ne kadar olmalı?

Ne kadar kısa ve net yanıtlarla cevap verirseniz etkili olacaktır. Çünkü fazla açıklama yapılan soru cevapları yardımcı olmak yerine kafa karıştırmaya neden olacaktır. Hatta bazıları için yalnızca “EVET “ve “HAYIR” şeklinde çok kısa yanıtlar bile kullanılabilir.

 

Marka kimliğinizi yansıtan bir dil kullanın

Burada sizin markanızın gücünü hissettirecek bir dil kullanmanız çok önemli. Eğer ki müşterilerinize kurumsal olarak yaklaşmazsanız o zaman inandırıcı olmayacaksınız.