Artık mobil iletişim kadar mobil alışveriş dönemi de hızlı bir şekilde tüketim alışkanlıklarımız arasındaki yerini aldı. Bunu dünya genelinde bir yüzdeye vuracak olursak karşımıza % 30 gibi bir oran çıkıyor.

Genellikle insanların mobil cihazlarla alışveriş yapma nedenlerinin başında hızlı ve de daha güvenli olduğu geliyor. Bu nedenle ticaretinizi mobile çevirmeniz sizin için en doğru karar olacaktır. Peki bunu yaparken neye dikkat edeceksiniz.

Her Cihaza Uyumlu Tema Kullanın

Bir site için en önemli konuların başında tema seçimi gelir tema ne kadar kullanışlı yani tüketicinin ulaşabildiği ürüne net bir şekilde yakınlaşmasını sağlıyorsa bu o kadar iyidir. O nedenle mobil e-ticaret konusunda her türlü akıllı cihaza uyum sağlayacak olan bir tema seçmek sizi rahatlatacaktır.

Kullanıcı Dostu Bir Tema

Akıllı cihazlar ekran itibariyle daha küçük olduğundan dolayı karışık bir tema tercihi yapmamanız gerekiyor. Tüketicinin kafasını karıştırmayacak olan sade bir seçim etkili olacaktır.

Hızlı Bir Alışveriş Deneyimi Sunun

Mobil cihazları tercih etmelerinin nedeninin hız olduğunu belirtmiştik bu nedenle sitenizde yer alan ürünlerin detayları rahatlıkla incelenebilmeli. Yani tüketici sizden bir ürün aldı ve sonra tekrar dönüp başka bir ürün aldı veya incelemek istedi işte bunun için sizin mobil sitenizin de bir o kadar hızlı olması gerekir.

Raporları İnceleyin

Mutlaka mobil sitenizi günlük olarak analizleri ve raporları takip edin bu sayede satışlarınızın etkinliğini ve iyi ya da körü giden yönleri daha rahat görebilir ve müdehale edebilirsiniz.