Günümüzde bir çok firma artık ürünlerini daha iyi pazarlaya bilmek için işlerini online pazara taşımaktadırlar. Müşterilerine ürünlerini daha iyi sunabilmek, yaptıkları işi daha iyi vurgulamak için küçük firmalardan tutunda büyük firmalara kadar bir çok şirket işlerini online mağazaya taşımaktadırlar. Elbette ki online satışlar, reel deki gibi düşünülemez. Bir çok strateji ve yöntem uygulanması gerekmektedir. Rekabetin daha sık ve gerçekten zor olduğu bu artamda opencart e-ticaret satış artırma yöntemleri müşterilerin en büyük arayışı olmuştur.


Online satış artırma yöntemleri sektörlere göre değişmektedir. Çünkü her sektörün işleyişi ve müşteri potansiyeli farklıdır. Kimisi son kullanıcıya hitap ederken kimisi bayilere hitap etmektedir. Bazı firmalar mailing yaparak satış artırma eğilimine giderken bazı firmalar da mobil uygulamalar geliştirerek müşterilerine ürün satış yöntemleri geliştirmişlerdir. Opencart web sitenizde satış artırmak için uygulayabileceğimiz başka yöntemler nelerdir? Sanal mağaza sahiplerinin rekabet ortamında izleyecekleri satış artırma yöntemleri.


Ürün Yelpazesini Geniş Tutmak

Online mağaza sahipleri reel mağazalarında yer sıkıntısı çekenler, ürünlerini tıkış fıkış sergileyenler artık e-ticaret sitelerinde istedikleri kadar hiçbir sınırlama olmadan rahatlıkla ekleyebilirler. E-ticaret sitenizde aynı ürünü birden fazla kategoride kullanabilip web sitenizde çeşitlilik yaratabilirsiniz. Çeşitlerinizin en önemliliği müşteri kitlenizdir. Kesinlikle müşteri kitlenize hitap edebilecek ürünleri analiz etmeniz gerekmektedir. Coğrafi koşullar ve yaş ortalamasına göre renkler ve çizgiler çıkartılmalıdır. En önemlisi global dengeler izlenmelidir. Hedef kitleniz eğer bayanlar ise tamamen bayanlara hitap etmelisiniz. Ürünleriniz için çok kaliteli ve ikna edici açıklamalar kullanmalısınız.

Kaliteli Resim Kullanma

Ürünlerinizin görselleri çok ama çok kaliteli olmalıdır. E-ticaret sitesinde ürünü sattıran en önemli faktör ürün fotoğraflarının kalitesidir. Normal şartlarda sattığınız bir ürünün görselini çok daha kaliteli kullandığınızda, hatta resmi başka aksesuarlarla süslediğinizde kesinlikle satışınızı çok etkileyecektir. Müşterileriniz o ürünü satın almasa bile kesinlikle aklında kalacaktır. Online mağazada kullanıcılara en iyi izi görseller bırakmaktadır.

Anlık Destek Vermek

Müşterileriniz e-ticaret sitenizde gezerken ürünler hakkında anlayamadıkları ve ek olarak sormak istedikleri şeyler olabilir. Bu sorular için opencart web sitenize livezilla, zopim gibi canlı destek modülleri kullanabilirsiniz. Müşterilerinize hem kaliteli hizmet vermiş olursunuz. Müşteriler ile birebir konuşmalar ile daha sıcak ilişki ve daha fazla güven vermektedir. 

E-ticaret Kampanyaları Oluşturma

Ürünlere kampanya yaparak satış artırma günümüzde sanal ve reel satış stratejileri arasındaki en büyük etkendir. Herhangi bir ürünü kampanya yaparak satışa sunmanız bir çok müşteriyi üzerine çekmeniz demektir. Kampanya yaptığınız ürünü satın almak isteyen müşteri başka bir ürünü de satın alabilmektedir. Markanızın daha fazla bilinirliliğini artırmak için kullanılacak en güzel yöntemlerden birisidir. 

Promosyon İle Satış Artırma Yöntemleri

Web sitenize yeni gelen müşterileriniz için üye olanlara promosyon kodu tanımlamanız en azından alışverişe yeni başlayacak kişiler için en başta güven vermektedir. Promosyon kodları müşteriyi alışverişe iterek, sanal alışverişi sağlar. Her zaman promosyon kodları e-ticaret sitelerinde satışı artıran vazgeçilmez yöntem olmuştur.